Dagbok
Virkaan asettaminen

Eilen minut asetettiin virallisesti Tuusulan seurakunnan 3. kappalaisen virkaan. Se tapahtui päiväjumalanpalveluksen yhteydessä. Piti oikein pohtia mihin siinä sitoutuu, mutta toisaalta ei ollut vaikeuksia sanoa "tahdon" kirkkoherran esittämiin kolmeen kysymykseen:

"Tahdotko Jumalan avulla pysyä lujana kirkon uskossa ja vahvistaa siinä seurakuntalaisia?" 
"Tahdotko hoitaa virkaasi oikein ja uskollisesti Jumalan sanan ja kirkkomme järjestyksen mukaan?"
"Tahdotko elää niin, että olet esikuvana seurakunnalle?"
Sitten minut siunattiin ja lähetettiin virkaan sanoilla: "Jeesus sanoo: ´Ruoki minun lampaitani!´Lähde rauhassa ja palvele Herraa iloiten."

Tapahtuma oli yhtä aikaa vakava, juhlallinen ja riemukas. Se huipentui urkujen pauhatessa Widorin Toccataa. Tämä hieno urkukappale nostatti mieleen tunnelmat vajaan kahden vuoden takaa, koska se oli myös loppumusiikkina omassa avioliittoon vihkimisessä. Jumalanpalveluksessa pitämäni saarna löytyy näiltä sivuilta kohdasta "Saarnat ja opetukset".

Sitten juotiin kirkkokahvit. Sain kukat ja onnittelukortin kirkkoherralta, joka myös haastatteli minua, "aikuistyön pomoa", niin kuin hän asian ilmaisi. Esittelin perheeni ja vastailin muutamiin kysymyksiin. Lauloin "Kosketa minua, Henki" Mika Piiparisen sävelmällä. Monet seurakunnan jäsenet tulivat juttelemaan ja toivottamaan tervetulleeksi.

Päivästä jäi iloinen ja helpottunut mieli. Nyt saa siunattuna ja valtuutettuna lähteä yleisen seurakuntatyön lisäksi luotsaamaan seurakunnassa tehtävää aikuistyötä. Työsarkaa riittää, mutta luottaa saa, että Jumalan johdatuksessa, omien voimavarojen mukaan, saamme aikaan oikeita asioita. Herra meitä siinä auttakoon!

 

Senast uppdaterad 2012-09-03 08:35
 
Tuusulan seurakuntaan!

Aloitin työt Tuusulan ev.lut. seurakunnassa maanantaina 23.7. Hienoa päästä taas tekemään työtä, johon olen alunperin vihkimyksen saanut! Mieli on ollut levollinen ja koen tässä johdatuksen tuulen puhaltavan. Viime viikolla käynnistelimme rippikoulua, jonka leirijakso alkaa huomenna Punkaharjulla. Leirille on tulossa neljä vetäjää, kuusi isosta ja 23 rippikoululaista. Suljemme itsemme Korkeimman suojelukseen ja Suomen suven suloiseen lämpöön (ainakin ennustusten perusteella)!

Senast uppdaterad 2012-07-31 15:51
 


Finnish (Suomi)Svenska (Sverige)